Recepty s alkoholem: Treska na víně se zeleninou
POTŘEBUJETE: 300 ml suchého bílého vína 1 cuketu (nakrájenou na kolečka)
1 červenou cibuli (nakrájenou na klínky)
1 žlutou papriku (nakrájenou na proužky)
100 g třešňových rajčátek
4 mini (baby) lilky
1 hrst směsi zelených a černých oliv
1kg filetů z tresky
mořskou sůl
kůru z 1 citronu
1 lžíci odrhnutých lístků čerstvého oregana nebo tymiánu
2 lžíce olivového oleje
1 sušenou chilli papričku (rozdrcenou)
Troubu předehřejeme na 200°C. Do pekáčku s vyšším okrajem vlijeme bílé víno a přisypeme cuketu, cibuli, papriku, rajčátka, lilky a olivy. Na zeleninu rozložíme filety ryby. Vše osolíme a posypeme strouhanou citronovou kůrou a bylinkami. Zakápneme olivovým olejem a posypeme sušenou chilli papričkou. Vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 – 25 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.