Recepty s alkoholem: Pivovarský guláš s křenem
POTŘEBUJETE: 700 g hovězí kližky, 4 velké cibule, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 300 ml černého piva, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce sádla sůl, pepř, kmín, česnek, majoránku, křen a cibuli na ozdobu
Maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso. Osolíme, opepříme a za stálého míchání důkladně osmahneme. Maso podlijeme pivem a vodou, přidáme kmín, protlak a dusíme pod poklicí. Pod poloměkkým masem šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji zasmahneme. Zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso vaříme za občasného míchání doměkka. Potom maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu do něj přecedíme a ještě krátce povaříme. Na talíři guláš ozdobíme nastrouhaným křenem a kolečky cibule. Podáváme s pečivem, houskovým nebo vídeňským knedlíkem.
Více receptů najdete najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.