Zákusky: Srdíčkový chlebíček
POTŘEBUJETE: 200 g Bílého jogurtu z Valašska, 150 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 50 g bramborové škrobové moučky, 160 g jemného krystalového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 vejce 100 ml slunečnicového oleje, kakao strouhanou citronovou kůru, sůl, máslo a mouku na formu
Vejce s cukrem, vanilkovým cukrem, solí a citronovou kůrou vyšleháme do pěny. Postupně do ní přidáváme olej a jogurt. Nakonec přimícháme hladkou mouku, kterou jsme si smíchali s bramborovou moučkou a práškem do pečiva. Část těsta odebereme a dáme péct na malý plech vyložený pečicím papírem, zbývající část obarvíme kakaem. Po upečení a vychladnutí světlého těsta, vykrajujeme srdíčka. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou mouku. Na dno nalijeme část tmavého těsta a do středu vkládáme vedle sebe vykrojená srdíčka, která pak opatrně zalijeme zbývajícím tmavým těstem. Pečeme 45 –50 minut v troubě předem vyhřáté na 170 °C. Alespoň 40 minut troubu neotvíráme a pak špejlí zkusíme, jak je těsto propečené.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 17.