Pečené rizoto
POTŘEBUJETE: 300 g rýže, 250 g vepřového masa ve vlastní šťávě, 150 g zeleniny dle chuti (mrkev, hrášek, cuketa), 2 stroužky česneku, 1 lžičku červené sladké papriky, sůl, pepř, 500 ml vody, strouhaný parmazán, čerstvou bazalku
Rýži důkladně propláchneme a dáme do zapékací mísy. Přidáme maso, zeleninu nakrájenou na malé kousky, prolisovaný česnek, sůl, pepř a sladkou papriku. Dobře promícháme a zalijeme vodou. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 40 minut. Několikrát během pečení vyndáme a směs promícháme, protože rýže má tendence vytlačovat zeleninu nahoru. Po vypnutí necháme rýži ještě dojít. Při servírování posypeme parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 18.