Velikonoční recepty: Kuřecí roláda se sušenou šunkou a špenátem

POTŘEBUJETE: 70 g bílé cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíci olivového oleje, 200 g čerstvého baby špenátu, 50 ml vody, 700 g kuřecích prsou, 50 g libovolné sušené šunky, 30 g parmazánu (nastrouhaného najemno), 300 ml kuřecího vývaru, sůl a pepř
Troubu předehřejeme na 185 – 190 °C a připravíme si zapékací nádobu. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Poté si nachystáme větší pánev a na středním plameni rozpálíme olivový olej. Jakmile bude rozpálený, nasypeme do pánve cibuli a česnek a restujeme 2 – 3 minuty. Následně přidáme baby špenát, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a 1 minutu podusíme. Poté plamen vypneme a směs ponecháme v pánvi. Nyní začneme připravovat roládu. Nachystáme si 2 pláty alobalu (každý o rozměrech 60 – 70 cm x 29 cm) a položíme je na pracovní plochu kratšími stranami směrem k nám tak, aby se 10 cm vzájemně překrývaly – vznikne tedy 1 plát o rozměrech 60 – 70 cm x 48 cm s kratší stranou směrem k nám. Do jeho střední části vodorovně rozprostřeme kuřecí prsa do souvislé vrstvy (15 – 20 cm od spodního i horního okraje alobalu ponecháme volných) a maso osolíme a opepříme. Na ½ masa rozprostřeme špenát z pánvičky, na něj vodorovně naskládáme sušenou šunku a vše posypeme parmazánem. Poté celý plát masa srolujeme zleva doprava, vzniklou roládu zatočíme do alobalu a jeho volné okraje pevně utáhneme a zahneme. Roládu dáme do zapékací nádoby, podlijeme vývarem a pečeme 60 – 65 minut při 185 – 190 °C. Po uplynutí uvedeného času roládu vyjmeme z alobalu, teplotu v troubě zvýšíme na 220 °C a pečeme ještě 15 – 20 minut. Jakmile bude mít roláda lehce zlatavou barvu, vyndáme ji z trouby a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12 a na www.jimezdrave.cz. .