Pečené rizoto s treskou

POTŘEBUJETE: 100 g bílé cibule, 120 g červené papriky, 120 g zelené papriky, 1 lžíci olivového oleje, 260 g bílé rýže arborio v suchém stavu, 1 l zeleninového vývaru, strouhanou kůru z 1 citronu, 2 lžíce citronové šťávy, mletý šafrán, 600 g filetů z tresky bez kůže, máslo 50 g strouhaného parmazánu, 1 hrst čerstvé petrželové natě, sůl a mletý pepř
Cibuli oloupeme a spolu s paprikami nakrájíme najemno. Ve větším hrnci rozehřejeme olej, opečeme cibuli, přidáme rýži a za stálého míchání vše opékáme. Zalijeme vývarem, přidáme citronovou kůru a šťávu, šafrán, sůl a pepř a vše necháme vařit 5 – 6 minut. Pak obsah hrnce dáme do zapékací nádoby. Přidáme papriky, promícháme a mísu zakryjeme alobalem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 – 35 minut při 180 °C. Mezitím si nakrájíme filety z tresky na kousky, po uvedené době přidáme tresku na rizoto, osolíme a poklademe kousky másla. Posypeme strouhaným parmazánem, vrátíme nádobu do trouby a pečeme ještě 10 – 12 minut. Na závěr posypeme petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.