Zapečené brambory se smetanou a cibulí

POTŘEBUJETE: 700 g syrových brambor varného typu A, 200 g bílé cibule, 550 g kuřecích prsou, 30 g másla, 240 ml rýžové smetany, sůl, mletý pepř
Oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky o šířce cca 0,5 cm. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka o šířce cca 0,3 cm. Maso očistíme, naklepeme na plátky silné cca 1 cm a osolíme a opepříme. Zapékací nádobu výmezem máslem, postupně do ní skládáme do vrstev brambory, cibuli i maso.
Končíme bramborami, které osolíme a opepříme. Zapékací nádobu zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 – 45 minut při 180 °C.
Pak nádobu vyjmeme z trouby, zvýšíme teplotu na 200 °C, mezitím odstraníme alobal a směs zalijeme rýžovou smetanou. Odkrytou nádobu vrátíme do trouby a pečeme ještě 15 – 20 minut, dokud horní vrstva brambor nezezlátne.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1 a v knize Jak jíme zdravě v zimě.