Palačinky s mletým krůtím masem
POTŘEBUJETE: 80 g řeckého jogurtu (0 % tuku), 1 lžíci nasekané pažitky
Na těsto: 200 g dýňového pyré, 150 g hladké celozrnné špaldové mouky, 250 ml polotučného mléka, 2 vejce sůl mletý pepř
Na náplň: 400 g mletého krůtího masa, 50 g ricotty, 30 g rajčatového protlaku, 20 g listového špenátu, ½ lžičky mletého muškátového oříšku
V míse vyšleháme suroviny na těsto, na rozpálené nepřilnavé pánvi upečeme palačinky. Upečené palačinky neskládáme na sebe navzájem, aby se nezapařily. Suroviny na náplň smícháme v misce, osolíme a opepříme a vytvoříme hmotu. Tou naplníme upečené, lehce zchladlé palačinky, které přeložíme nejprve napůl a vzniklý půlkruh opět napůl. Palačinky narovnáme do zapékací nádoby. Tu vložíme do předehřáté trouby a pečte 25 – 28 minut při 195 °C. Zapečené palačinky přelijeme řeckým jogurtem a posypeme nasekanou pažitkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 1.