Letní zelenina: Těstoviny s chilli a pečenými paprikami
POTŘEBUJETE: 400 g těstovin tagliatelle, 5 ks pečených červených paprik, 3 lžíce olivového oleje, ½ červené cibule (najemno nasekaná), 2 ks zelené chilli papričky (nasekané), 4 filety ančoviček, 200 g cherry rajčátek, 2 lžíce kapary, 1 šálek zeleninového vývaru, mořskou sůl, černý pepř, hladkolistou petržel, nastrouhaný parmezán na ozdobení
Pečené papriky sloupneme, vyndáme jadérka a stonek a nakrájíme na proužky. Dáme stranou. V hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, chilli a ančovičky a opečeme dozlatova. Přidáme rajčátka, kapary a vývar a vaříme dalších 5 minut. Dochutíme, opatrně přidáme papriky a petržel, dobře promícháme a vaříme další 2 minuty. Promícháme těstoviny s omáčkou, rozdělíme do misek a posypeme nastrouhaným parmezánem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.