Letní zelenina: Krémové cuketové rizoto
POTŘEBUJETE: 1 lžíci ghí másla, 2 šalotky čerstvý tymián, 1 cuketu, 2 stroužky česneku, 200 g rýže arborio, 150 ml suchého bílého vína, 500 ml kuřecího vývaru, 30 g másla, 50 g nastrouhaného parmezánu
V hlubší pánvi restujeme na ghí másle nadrobno nakrájené šalotky dozlatova asi 4 minuty. Pak přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, 2 stroužky rozdrceného česneku a posekaný tymián. Restujeme 2 minuty. Přisypeme 200 g rýže, lehce ji orestujeme, dokud rýže malinko nezprůhlední. Jakmile cuketa lehce změkne, přilijeme 150 ml bílého vína. Necháme částečně vypařit. Poté postupně podléváme kuřecím vývarem po 150 ml a vaříme na mírném plameni, dokud rýže nezměkne. Pravidelně promícháváme, dochutíme opatrně solí a špetkou pepře. Po vypnutí sporáku přidáme máslo a nastrouhaný sýr a promícháme. Ozdobíme čerstvou bylinkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.