Letní zelenina: Květáková pizza
POTŘEBUJETE: 1 bio květák, 1 bio vejce, 100 g nastrouhaného bio sýru, bylinky dle chuti, sůl, pepř, 100 g bio mozzarelly, 1 hrst bio cherry rajčátek , 1 hrst bio baby špenátu, 1 hrst bio kukuřice, 1 bio rajčatové pyré na pomazání
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě a následně dohladka rozmixujeme (nedáváme moc vody, měla by vzniknout hustší hmota). Poté přidáme vejce, nastrouhaný sýr, bylinky, sůl a pepř. Vše rukama zpracujeme a ze vzniklého těsta vyválíme tvar pizzy. Takto připravené těsto dáme na pečicí papír a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut. Následně ho pomažeme rajčatovým pyré a poklademe nakrájenými cherry rajčátky, kousky mozzarelly a špenátem a dáme na dalších 10 minut dopéct.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 27.