Kuře v kuchyni nezklame: S hráškovým pyré
POTŘEBUJETE: 500 g kuřecích prsou 2 lžíce slunečnicového oleje 500 g čerstvého nebo mraženého cukrového hrášku 500 ml osolené vody 50 g šalotky 1 hrst lístků máty 200 ml polotučného mléka sůl mletý pepř
Prsa osolíme a opepříme, vezmeme pánev vhodnou do trouby a rozehřejeme v ní lžíci oleje. Přidáme prsa, opékáme je 2 – 3 minuty z každé strany. Pak pánev i s masem dáme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 10 minut- ezitím si dáme vařit hrášek na pyré – 3 – 5 minut v osolené vodě. Na pánvi si mezitím rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm nakrájenou šalotku dozlatova. Osmaženou dáme na papírový ubrousek a odsajeme tuk. Uvařený hrášek scedíme, přidáme mátu a vlažné mléko. Rozmixujeme na pyré. Dochutíme ho solí a pepřem. Na talíř dáme vždy pyré, na plátky nakrájené maso a osmaženou cibulku.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.