Třešňové pochoutky: Nadýchané cupcakes
POTŘEBUJETE: 220 g hladké mouky, 110 g másla, 85 g cukru krystal, ½ hrnku zakysané smetany, 2 hrnky třešní (cca 25 ks), 2 vejce, 1 lžičku prášku do pečiva, jedlou sodu, sůl, 2 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku mandlového aroma
Na krém: 250 g cukru moučky, 230 g másla, 120 ml smetany ke šlehání, červené přírodní barvivo, třešňový extrakt, 1 vanilkový lusk, cukrové kuličky a třešně na ozdobení
Předehřejeme si troubu na 160°C. Třešně rozmixujeme najemno, v míse smícháme s moukou, práškem do pečiva, jedlou sodou a solí. Ve druhé míse utřeme změklé máslo s cukrem, postupně zapracujeme vejce a promícháme s moukou a třešněmi. Nakonec dochutíme vanilkovým extraktem a mandlovým aroma. Těsto plníme do muffinových košíčků a do každého schováme jednu vypeckovanou třešničku. Na krém vyšleháme máslo dohladka. Přidáme půlku celkového množství cukru a smetany a dobře zapracujeme. Poté přidáme druhou půlku cukru a smetany, vanilku, třešňový extrakt, špetku barviva a soli. Vyšleháme do hladkého kompaktního krému. Hotové cupcaky ozdobíme pomocí sáčku. Posypeme cukrovými stříbrnými kuličkami a ozdobíme zbylými třešněmi.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.