Letní zelenina: Nakládaný okurkový salát
POTŘEBUJETE: 2 ½ kg okurek, 300 g cibule, 200 ml octa, 220 g cukru krupice, 50 g prostředku k nakládání Deko
Omyté okurky nakrouháme na tenké plátky do větší mísy, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Na zeleninu prosejeme Deko, přisypeme cukr a přilijeme ocet. Vše dobře promícháme a zakryjeme utěrkou nebo poklicí. Necháme v chladnu (stačí na zemi na dlažbě) proležet cca 10 hodin a během proležení okurkový salát občas promícháme. Po proležení okurkový salát naplníme do čistých suchých sklenic i s nálevem, který pustil z okurek, uzavřeme čistými suchými víčky a uskladníme v temné chladné místnosti.
Více receptů najdete v vtištěném Aha! pro ženy číslo 27.