Recepty na omelety: Se slaninou, pórkem a ricottou

POTŘEBUJETE: 1 lžíci másla, 2 menší pórky, 8 plátků anglické slaniny, 6 vajec ,250 g ricotty, 100 ml smetany, na vaření mořskou sůl, mletý pepř, 1 malý svazek pažitky
Z pórku odkrojíme bílou část, podélně ji překrojíme a nakrájíme na půlměsíčky. V pánvi rozpustíme máslo, pórek restujeme 8 – 10 minut, dokud nezměkne. Vyjmeme. Slaninu nakrájíme na proužky, dáme do pánve po pórku a opečeme dokřupava. Přidáme k pórku. V míse vyšleháme vejce s ricottou a smetanou, přidáme smetanu s pórkem a najemno nasekanou pažitku. Promícháme, osolíme a opepříme, nalijeme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 ºC 20 až 25 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.