Recepty na omeletu: S chřestem, makrelou a sýrem
POTŘEBUJETE: 2 filety uzené makrely v pepři, 100 g zeleného chřestu, 1 pórek, 6 vajec, 250 ml smetany, bylinky (špenát, řeřicha, rukola), parmazán
Z ryby odstraníme kůži a kosti a maso natrháme na kousky. Chřest spaříme ve vařící vodě, potom necháme okapat a ochladíme studenou vodou. Necháme okapat. Na pánvi s těžkým dnem, která může do trouby, rozehřejeme olej a pár minut opékáme pórek, až bude lesklý. Vejce vyšleháme se smetanou, směs vylijeme na pánev a opatrně mícháme, dokud nezačne tuhnout. Potom vmícháme kousky ryby a nasekané bylinky. Navrch naaranžujeme chřest a posypeme strouhaným parmazánem. Ještě chvíli nechám bez míchání a pak dáme omeletu do trouby, aby zezlátla.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.