Letní zelenina: Vepřové se znojemskou omáčkou

POTŘEBUJETE: 800 g vepřové kýty, 1 středně velkou cibuli, 100 g uzené slaniny bez kůže, 600 ml masového vývaru, 4 větší sterilované okurky, sádlo, hladkou mouku, sůl, mletý pepř, sójovou omáčku
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zprudka orestujeme z obou stran v pánvi na sádle a odložíme na dno tlakového hrnce. Ve výpeku necháme restovat najemno nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu dohněda. Zalijeme vývarem, promícháme a vlijeme do hrnce na maso. Mělo by být zcela ponořené, v případě potřeby přilijeme vodu. Přidáme sůl, pepř a sójovou omáčku, uzavřeme a vaříme asi 45 minut. Poté maso vyjmeme, do omáčky přidáme na plátky nakrájené sterilované okurky a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme ještě asi 10 minut provařit, dochutíme, vrátíme zpět maso a necháme prohřát. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 27.