Letní ovoce: Meruňková piškotová roláda
POTŘEBUJETE: 4 vejce, sůl, 2 žloutky, 60 g cukru krystal, vanilkový cukr, 125 g polohrubé mouky, ½ lžičky kypřicího prášku, 600 g meruněk, 300 ml 33% smetany, 400 g měkkého tvarohu, 100 g cukru moučka, moučkový cukr na posypání
Ze čtyř bílků se solí vyšleháme pevný sníh a celkem šest žloutků utřeme s krystalovým i vanilkovým cukrem do pěny, po částech zapracujeme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Nakonec do těsta vmícháme sníh. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rovnoměrně rozetřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C asi 15 minut. Upečený korpus překlopíme na utěrku a pak z něj opatrně strhneme papír. Meruňky nejprve spaříme horkou vodou a oloupeme. Vychlazenou smetanu vyšleháme dotuha, měkký tvaroh promícháme s moučkovým cukrem a zlehka vmícháme do šlehačky. Vychladlý korpus potřeme tvarohovým krémem, poklademe meruňkami a srolujeme do rolády. Pak ji dáme aspoň na 3 hodiny do ledničky. Před podáváním pocukrujeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.