Sezóna chřestu a rebarbory: Těstoviny Primavera

POTŘEBUJETE: 300 g těstovin, 9 výhonků zeleného chřestu, 4 jarní cibulky, 1 stroužek česneku, 2 hrsti hrášku, olivový olej, citronovou šťávu, bazalkové pesto, 2 lžíce řeckého jogurtu, sůl, pepř parmazán
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, aby byla na skus. Mezitím na lžíci olivového oleje orestujeme chřest a jarní cibulky nakrájené na šikmé špalíčky. Přihodíme nasekaný stroužek česneku a mražený hrášek. Když zelenina lehce změkne, přilijeme naběračku vody z těstovin, osolíme, opepříme, zakápneme trochou citronové šťávy a vmícháme vrchovatou lžíci bazalkového pesta. Odstavíme z ohně, přimícháme řecký jogurt a scezené těstoviny. Na talíři zdobíme parmazánem.
Více receptů najdete v tuištěném Aha! pro ženy číslo 21.