Sezona chřestu a rebarbory: Vepřová pečeně s rebarborou
POTŘEBUJETE: 800 g vepřové pečeně s kostí, med, 1 citron, sůl a pepř, 2 snítky tymiánu, olej červené víno, 6 lžic krupicového cukru, 8 stonků mladé rebarbory
Med, citronovou šťávu, sůl, pepř a tymián smícháme do marinády, kterou maso potřeme. Pak ho zprudka opečeme na oleji z každé strany 2 minuty dozlatova. Přendáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 180 ºC 30 minut. Můžeme podlít červeným vínem. Poté maso přikryjeme alobalem a utěrkou a necháme půl hodiny odpočívat. Ve vodě rozpustíme cukr v poměru 1:1 a přidáme oloupanou rebarboru. Dusíme ji 10 minut a podáváme s pečeným masem. Jako příloha se hodí nové brambory.
Více receptůnajdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 21.