Grilování: Žampiony s rajčaty a parmazánem
POTŘEBUJETE: 4 velké žampiony (nebo portobello), 4 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 lžičku sušeného oregana, sůl, pepř
Na náplň: 300 g cherry rajčátek, ½ červené cibule, hrst čerstvé bazalky, 2 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 30 g parmazánu
V misce smícháme olej, nadrobno nasekaný česnek, oregano, špetku pepře a soli. Žampiony očistíme, zbavíme nožiček a potřeme ze všech stran ochuceným olivovým olejem. Dáme je na rozpálený gril a z každé strany pečeme 2 – 3 minuty. Mezitím si začneme připravovat náplň: cherry rajčátka a cibuli nakrájíme na drobno, smícháme a přidáme najemno nasekanou bazalku. Dochutíme balzamikovým octem, olivovým olejem, solí a pepřem. Hotové žampiony naplníme rajčatovou směsí a navrch dáme hoblinky parmazánu. Pokud máme gril s poklopem, ještě krátce houby prohřejeme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 20.