Grilování: Pizza pro každého

POTŘEBUJETE: 350 ml studené vody, 100 ml piva, 50 ml oleje, 15 g čerstvého droždí, 2 lžičky hrubé soli, 150 g hrubé špaldové mouky, 500 g bílé pšeničné mouky, náplň dle výběru (rajčatová omáčka, šunka nebo salám, houby, zelenina, sýr)
Smícháme vodu, pivo, olej a droždí. Přidáme hrubou mouku a sůl a důkladně zpracujeme těsto. Přidáváme po troškách hladkou mouku, dokud těsto nebude mít správnou konzistenci. Těsto rozdělíme na díly, každý uděláme do koule a překryjeme potravinářskou folií a před použitím ho necháme nejméně po 3 hodiny odpočinout v lednici. Z každého dílu těsta vyválíme placku a potřeme ji rajčatovou omáčkou, posypeme sýrem a obležíme dle chuti. Povrch opět posypeme sýrem. Gril rozehřejeme pro přípravu na nepřímém žáru. Na rošt položte GBS kámen na pizzu a necháme jej 15 – 20 minut prohřát. Pizzu položíme na pečicí kámen a pečeme 10 – 20 minut, dokud se nepropeče.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.