Grilování: Ovocné špízy
POTŘEBUJETE: ½ ananasu, ½ cukrového melounu, 1 broskev, 1 nektarinku, 1 kiwi, 1 karambolu, 10 jahod, kousek másla
Na marinádu: 4 lžíce tekutého medu, ½ lžičky skořice, 2 hřebíčky, hvězdičku badyánu
Nejdříve připravíme marinádu smícháním medu, skořice, rozdrcených hřebíčků a rozdrceného badyánu. Je-li moc tuhá, rozředíme ji trochou vody. Všechno ovoce omyjeme, vypeckujeme, co je třeba, a kromě jahod ho nakrájíme na menší kousky. Podle libosti napichujeme na špejle, opět vynecháme jahody. Špízy ze všech stran potřeme marinádou a dáme asi na 30 minut stranou. Poté je ještě jednou namarinádujeme a ze všech stran krátce opečeme na mírném až středním grilu. Ke každému špízům přidáme před podáváním jahodu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.