Pečivo na gril: Domácí chléb

POTŘEBUJETE: 1 hrnek chlebové mouky (pšeničné nebo žitné), 3 hrnky hladké mouky, 1 lžičku kmínu (drcený nebo celý), ½ lžičky sušeného droždí, 1 lžičku soli, 2 hrnky studené vody, 1 lžičku octa, semínka nebo kmín na posyp
Všechno promícháme v míse a uděláme těsto, které necháme v pokojové teplotě 12 – 18 hodin odpočívat a kynout v míse zakryté čistou utěrkou. Pak těsto ještě jednou prohněteme a necháme ještě půl hodiny stát. Mezitím si nahřejeme plynový gril na 230 °C i s hrncem a pokličkou (nebo skleněnou zapékací nádobou). Pak do vyhřáté nádoby vyklopíme těsto, posypeme semínky nebo kmínem. Potřeme vrchní část těsta vodou. Dáme do grilu nádobu s přiklopenou poklicí, zavřeme a snažíme se udržovat na 230 °C půl hodiny. Poté sundáme poklici a stáhneme teplotu na 210 °C. Opět pomažeme vrchní část mašlovačkou trochou čisté vody. Dopečeme bez poklice (asi 20 minut) a po vyndání z grilu potřetí pomažeme vrchní část vodou.
více receptů na grilované dobroty najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.