Grilování: Plněná grilovaná makrela
POTŘEBUJETE: 4 makrely (každá cca 350 g), 2 stroužky česneku, 1 snítku tymiánu, 1 snítku meduňky, 1 lžičku mořské soli, černý pepř, olivový olej, 4 grilovací kleště na ryby
Makrely omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Vysušíme papírovým ubrouskem a prokrojíme. Oloupeme česnek a do každé makrely vložíme jednu polovinu stroužku, dva lístky tymiánu a čtyři až šest lístků meduňky. Vnitřek makrel okořeníme mořskou solí a čerstvě umletým pepřem. Grilování si usnadníme použitím grilovacích kleští na ryby. Než ryby vložíme dovnitř, kleště potřeme olivovým olejem. Makrely jsou hotovy zhruba po 15 minutách na grilu (pravidelně obracíme). Jako příloha se hodí v alobalu pečené brambory.
Více receptů na grilované pochoutky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.