Grilování: Kuřecí křidýlka
POTŘEBUJETE: 1 kg kuřecích křidýlek, 2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíci hořčice, 2 lžíce kečupu, 4 stroužky česneku, grilovací omáčku Samba (k servírování), šťávu z 1 citronu, sůl, čerstvě namletý pepř
Křidýlka osolíme, opepříme a promícháme s marinádou připravenou z worcesterské omáčky, kečupu, hořčice, citronové šťávy a rozmačkaného česneku. Cca 1 hodinu necháme při pokojové teplotě marinovat. Poté dáme na pekáč, přikryjeme alobalem a pečeme při 180 °C cca 40 minut (doměkka). Upečená křidýlka hned začít grilovat dozlatova na rozpáleném grilu. Během grilování potíráme výpekem z pekáče. Podáváme s grilovací omáčkou Samba, rozpečeným pečivem a zeleninou.
Více receptů na grilované pochoutky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.