Grilování: Rib eye steak s balzamikovým octem

POTŘEBUJETE: 4 ks rib eye steak, 1 lžíci rostlinného oleje, 2 lžíce másla, 120 ml balzamikového octa, mořskou sůl, čerstvě mletý černý pepř
Gril rozehřejeme na 230 – 320 °C. Steaky potřeme olejem, obalíme je v pepři a lehce osolíme. Grilujeme je z každé strany 4 až 5 minut na stupeň středně propečené. Přesuneme je na prkénko a necháme asi 5 minut odpočívat. Polovinu másla rozehřejeme v pánvi a necháme je zpěnit. Vlijeme balzamikový ocet a povaříme na vyšším plameni za stálého promíchávání, až zredukuje asi na polovinu objemu. Mimo plamen vmícháme zbylé máslo, osolíme a vzniklou redukcí přelijeme steaky.
Více receptů na grilované pochoutky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.