Grilování: Vepřová krkovice s rozmarýnem
POTŘEBUJETE: vepřovou krkovici (200 g na osobu), 1 lžičku mořské soli, 1 snítku čerstvého rozmarýnu, kuchyňský provázek
Na marinádu: 125 ml světlého piva 11°, 125 ml olivového oleje, 4 stroužky česneku, 6 kuliček celého černého pepře, 1 lžíci dijonské hořčice, 1 lžíci rozmarýnu 2 bobkové listy
Plát krkovice položíme na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svážeme potravinářským provázkem a konce odstraníme, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování bude maso díky provázku lépe držet tvar. Připravíme si marinádu: do misky dáme hořčici, přilijeme olej a metličkou obě suroviny prošleháme. Česnek pokrájíme nadrobno a přidáme do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijeme pivem, promícháme a do takto připravené marinády ponoříme krkovici a necháme odpočívat nejlépe přes noc. Po zhruba 12 hodinách maso vyjmeme z marinády, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a dáme na rozpálený gril. Na plátek masa položíme kousek snítky rozmarýnu. Grilujeme z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundáme z grilu a necháme maso chvíli odpočinout, aby vám po krájení nevytekla všechna šťáva.
Více receptů na grilované pochoutky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.