GRILOVACÍ SEZONA JE TADY - 50 skvělých receptů aneb Rozpalte to!

Jedinečný čas grilování nejrůznějších dobrot začíná! Kdo by neměl rád svěží jarní odpoledne a teplé letní podvečery, kdy si na zahradu začnete ze svého domku, chaty či chalupy nosit všechny ty vidličky, obracečky, misky s marinádami, kusy masa či klobáskami, lahodnými dipy, ovocnými špízy či sýry. Už se vám sbíhají sliny? Grilování je obřad, který milují všechny generace. A zdá se, že letos, kdy budeme nejspíš většinu své dovolené trávit v tuzemsku, si ho užijeme mnohem častěji. Pro ty, kdo tápou, jaký gril si na nadcházející sezonu obstarat, jsme na následující dvoustraně shrnuli základní fakta, jež je dobré před jeho koupí znát. A pro všechny je tu pak 50 grilovacích receptů, z nichž si určitě vyberou nejen masožravci, ale i příznivci zeleniny či čerstvě upečeného pečiva.
Zkuste tyto triky…
*Maso naložené v marinádě vyndejte před grilováním z ledničky včas, aby mělo venkovní teplotu. Studené se totiž připravuje mnohem déle. Ryby a mleté maso však nechte v chladu až do doby, než ho položíte na gril.
* Než vložíte jakoukoliv dobrotu na gril, nezapomeňte ji důkladně osušit.
* Pokud nechcete, aby maso pustilo veškerou šťávu, osolte ho až při grilování.
* O šťávu přijdete, i když budete do masa píchat vidličkou. Při obracení vždy použijte kleště nebo pinzetu.
* Máslo není na grilování vhodné, nechejte ho až na závěr roztéct po mase.
* Nakládání masa raději omezte jen na přírodní suroviny. Využijte bylinek z vlastní zahrádky.
* Chcete-li mít steak s pikantnější chutí, sáhněte po chilli papričce, může být i sušená.
Více o grilování a 50 skvělých receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 20.