S jogurtem v kuchyni: Vafle s jahodami

POTŘEBUJETE: 150 ml bílého jogurtu, 1 vejce,, 50 g rozpuštěného másla 50 g hladké mouky, 150 ml mléka, 1 lžíci medu, 1 lžičku kukuřičného škrobu, 1 lžičku kypřicího prášku, ½ lžičku jedlé sody na pečení, sůl, máslo na vymazání vaflovače
K podávání: jogurt, čerstvé jahody, moučkový cukr
V míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, kukuřičný škrob, sodu a špetku soli. K sypké směsi přidáme jogurt, vejce, med a máslo a důkladně promícháme. Do vymazaného vaflovače lijeme těsto a pečeme vafle, které podáváme s jogurtem, čerstvými jahodami a cukrem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.