S jogurtem v kuchyni: Jahodový dort
POTŘEBUJETE: 500 g tučného tvarohu, 200 g dětské krupičky, 3 vejce, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 1 kypřicí prášek, 150 g másla, sůl, máslo a mouku na formu
Na náplň: 100 g změklého másla, 160 g žervé, 100 ml bílého jogurtu, 150 g cukru krupice, jahody a rozmarýn na ozdobu
Na přípravu korpusu v míse smícháme změklé máslo, cukry, žloutky z vajec a vyšleháme do hladké lesklé pěny. Přidáme tvaroh a špetku soli, krupičku a prášek do pečiva. Na závěr do směsi přidáme ušlehané bílky, lehce promícháme a dáme péct ve vymazané a moukou vysypané dortové formě do trouby předehřáté na 170 ºC na cca 50 minut. Upečený korpus pak rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Na krém vyšleháme cukr, jogurt, máslo a žervé. První polovinou krému potřeme vršek spodní části korpusu, na tu dáme vrchní část korpusu a tu potřeme zbylou polovinou krému. Dort ozdobíme čerstvými jahodami a rozmarýnem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! ro ženy číslo 22.