Letní ovoce: Panenka s omáčkou z jahod a červeného vína

POTŘEBUJETE: 500 g vepřové panenky, ole,j česnek, 300 g čerstvých jahod, 50 ml červeného vína, 20 g třtinového cukru, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžičku balzamikového octa, 1 snítku rozmarýnu sůl
Panenku naložíme do marinády z oleje a nasekaného česneku přes noc. Druhý den ji rozdělíme na stejné špalíčky. Zprudka ji opečeme na pánvi s trochou oleje tak, aby se maso ze všech stran zatáhlo a zezlátlo. Předáme ji do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C. Pečeme zhruba 15 minut. Po upečení ji necháme chvilku odpočinout, osolíme. Během pečení si připravíme přeliv. Jahody rozmixujeme a přidáme k nim do hrnce cukr, citronovou šťávu, balzamiko, rozmarýn a špetku soli. Vše povaříme zhruba 5 minut a přilijeme víno. Poté vaříme ještě dalších 5 minut, dokud se nevypaří alkohol. Panenku přelijeme hotovým jahodovým přelivem a podáváme se salátem či opečenými bramborami.
Více receptů z letního ovoce najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.