Čas dýní je tu! Galetka s ricottou a pancettou...

POTŘEBUJETE:
160 g hladké mouky
80 g povoleného másla
1 vejce
30 ml vody
1 lžičku soli
300 g dýně Hokkaido
ricottu
pancettu
sůl
mletý pepř
bylinky dle chuti
1 vejce na potření
Do misky prosejeme hladkou mouku, přidáme na kousky nakrájené povolené máslo, vejce, vodu, sůl a zpracujeme. Těsto necháme v lednici odpočinout a mezitím se pustíme do dýně. Omyjeme ji, vydlabeme a nakrájíme na tenké dílky. Po třiceti minutách můžeme těsto považovat za řádně zchlazené a přemístíme ho na pomoučený vál, kde ho vyválíme do tenké placky. Tu potřeme ricottou, poklademe kousky dýně a zvedneme kraje těsta směrem nahoru a galetku tak po krajích uzavřeme. Nahoru dáme kousky pancetty, lehce osolíme a opepříme. Kraje galetky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C na asi 20 minut. Nakonec galetku posypeme oblíbenými bylinkami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.