Vaříme s uzeninou: Zelňačka s klobásou
POTŘEBUJETE:
500 g kysaného zelí
2 klobásy
1 velkou cibuli
2 lžíce mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
½ lžičky drceného kmínu
sůl
mletý pepř
3 lžíce hladké mouky
sádlo
1 ½ l masového vývaru
Ze zelí slijeme šťáv (schováme) a vložíme ho do hrnce. Přidáme nové koření, kmín a bobkové listy a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Na sádle na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, na ni pak přidáme na kolečka nakrájené klobásy a opečeme je. Zasypeme moukou a zapražíme. Nakonec vmícháme sladkou papriku a pod chvíli odstavíme. Necháme směs zchladnout, pak ji vmícháme do polévky s již měkkým zelím. Podle chuti osolíme, opepříme a provaříme asi 15 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.