Vaříme s uzeninou: Kapustový nákyp se šunkou

POTŘEBUJETE:
1 hlávku kapusty
3 vejce
parmazán
2 plátky celozrnného toastového chleba
1 zakysanou smetanu
100 g šunky
sůl
mletý pepř
máslo
strouhanku
Kapustu rozdělíme na listy a omyjeme. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a listy kapusty v ní asi 5 minut povaříme. Pak je vyjmeme a zchladíme ve studené vodě. Necháme okapat a poté nakrájím. Vezmeme zapékací formu, vymažeme ji troškou másla a vysypeme strouhankou. Z vajec oddělíme žloutky od bílků, žloutky rozetřeme asi s 50 gramy másla a špetkou soli. Přidáme asi 30 gramů strouhaného parmazánu, rozdrobený toastový chléb a 2 lžíce zakysané smetany. Šunku nakrájíme na nudličky a vmícháme ji do žloutkové směsi společně s nakrájenou kapustou a špetkou pepře. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Lehce vmícháme do směsi. Vše rozetřeme do připravené zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 – 40 minut. Na talíři porce zdobíme zakysanou smetanou.
Více receptyů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.