Vaříme s uzeninou - Šakšuka s klobásou

POTŘEBUJETE:
4 vejce
1 lžíci olivového oleje
½ cibule
100 g Gombasecké klobásy Schneider
1 balení loupaných rajčat v plechovce
1 barevnou papriku
1 stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
1 hrst nakrájeného čerstvého špenátu
mletý římský kmín
sůl
mleté chilli
Na pánvi na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli. Poté přisypeme papriku nakrájenou na menší kousky, nasekaný česnek a dochutíme kmínem, solí a chilli. Krátce orestujeme. Rajčata z plechovky lehce pokrájíme a přidáme do směsi spolu s rajčatovým protlakem a s na kostičky nakrájenou Gombaseckou klobásou. Vaříme do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmícháme špenát a případně dochutíme solí. Do směsi uděláme čtyři důlky a vyklepneme do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjeme pokličkou a necháme pár minut, aby se bílky zatáhly, ale žloutky zůstaly lehce tekuté. Podáváme s čerstvým pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 42.