Čas dýní je tu! Zkuste chleba s rozmarýnem...
POTŘEBUJETE:
500 g nakrájené dužiny z dýně
250 g polohrubé mouky
2 ½ lžičky prášku do pečiva
2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
40 g polenty
2 lžíce strouhaného parmazánu
2 lžičky soli
250 ml mléka
2 lžíce dýňových semínek
olej
Na kostičky nakrájenou dýni vaříme asi 10 minut ve slané vodě doměkka. Slijeme, dýni dáme do misky a rozmačkáme. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme prášek do pečiva, nasekaný rozmarýn, polentu, nastrouhaný parmazán a sůl, Do směsi uděláme důlek, kam nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré a vše promícháme. Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vymazané olejem, povrch posypeme semínky a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 45 až 50 minut dozlatova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.