Čas dýní je tu! Polévka se zázvorem...

POTŘEBUJETE:
800 g dýně Hokkaido
150 g batátů
70 g cibule
35 g zázvoru
13 g česneku
225 ml kokosového mléka
850 ml vody
9 g soli
1 menší cibule
olej
Batáty a česnek oloupeme. Dýni očistíme, vybereme vnitřní vlákna a semínka, slupku můžeme nechat, změkne tepelnou úpravou. Na plech naskládáme batáty, dýni, česnek, zakápneme olejem a dáme péct při 150 °C na 15 až 20 minut. Na oleji orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme upečenou zeleninu, zalijeme vodou a krátce povaříme. Přilijeme kokosové mléko, dosolíme, přidáme zázvor a rozmixujeme dohladka. Můžeme dozdobit dýňovým olejem, opraženými dýňovými semínky a zakysanou smetanou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.