Čas dýní je tu! Skořicové muffiny!
POTŘEBUJETE:
150 g hladké mouky
150 g povoleného másla
50 g cukru krystal
300 g nastrouhané dýně Hokkaido
50 g namletých vlašských ořechů
50 ml mléka
1 kypřicí prášek do perníku
2 lžičky mleté skořice
směs mletého koření do perníčků
3 vejce
Vydlabeme dýni a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Do větší mísy prosejeme mouku. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky přidáme k mouce a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Máslo zapracujeme do těsta, přidáme ořechy, cukr, mléko, skořici a perníkové koření a prášek do perníku. Do těsta vmícháme nastrouhanou dýni. Na závěr přichází tuhý sníh, který do hmoty opatrně zapracujeme. Vzniklým těstem naplníme formičky na muffiny, a to pouze do dvou třetin, těsto během pečení vyskočí. Dáme do trouby předehřáté na 160 °C a necháme 20 – 30 minut péct. Pro kontrolu zkusíme špejlí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 41.