Netradiční marmelády: Ananasovo-citrónový džem

POTŘEBUJETE:
900 g dužiny z ananasu
4 citrony
1150 g cukru
1 balíček přípravku Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker
Citrony oloupeme, dobře zbavíme slupek a blanek a nakrájíme. Ananas očistíme a dužinu nakrájíme na malé kousky. Odvážené ovoce i se šťávou nasypeme do hrnce a mixerem rozmixujeme na pyré. Gelfix Klasik rozmícháme asi se třemi lžíce cukru a vmícháme do ovoce. Za občasného zamíchání přivedeme k prudkému varu. Vmícháme ostatní cukr a opět přivedeme k prudkému varu. Za občasného zamíchání asi 3 minuty povaříme a odstavíme z ohně. Ihned plníme sklenice až po okraj a pečlivě zavřeme víčkem a asi na pět minut otočíme dnem vzhůru.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 43.