Podzimní variace s jablky: Zdravá mrkvovo-jablečná buchta
POTŘEBUJETE:
2 hrnky špaldové celozrnné mouky
½ hrnku třtinového cukru
¼ hrnku rozinek
¼ hrnku nasekaných vlašských ořechů
¼ hrnku oleje
1 hrnek vody
500 g strouhaných jablek
500 g strouhané mrkve
½ sáčku vanilkového pudinku v prášku
1 lžíci mleté skořice
1 lžíci jablečného octa
1 lžičku jedlé sody
olej a kokos na plech
V jedné míse smícháme sypké suroviny, včetně ořechů a rozinek, do druhé nastrouháme jablka a mrkve. Přilijeme vodu a ocet. Vše promícháme a přidáme k sypké směsi. Vytvoříme těsto, které nalijeme na olejem vymazaný a kokosem vysypaný plech. Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 25 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.