Podzimní variace s jablky: Jablečný koláč
POTŘEBUJETE:
1 Bílý jogurt z Mlékárny Valašské Meziříčí
1 balení listového těsta (400 g)
hladkou mouku
1 vejce
1 lžíci medu
3 lžíce kokosu
2 velká jablka mletou skořici
1 velkou hrst vlašských ořechů
Připravíme formu na koláč o průměru 35 cm. Vyložíme ji pečicím papírem nebo vymažeme a vysypeme kokosem. Do formy vložíme vyválené listové těsto. Pokud těsto přečnívá přes okraje, odřízneme ho. V míse rozklepneme vejce, přidáme jogurt, med a kokos. Všechny suroviny mícháme, dokud se ingredience nespojí. Vzniklou hmotu nalijeme do formy na koláč na listové těsto. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokládáme na vrstvu, dokud není celý její povrch pokrytý. Nakonec posypeme skořicí a nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
Více rceptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 44.