Podzimní rádce: Jak zužitkovat celou dýni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Podzimní rádce: Jak zužitkovat celou dýni!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (istock)

Dýňová sezona je v plném proudu. Na dýně narazíte snad v každé prodejně potravin a nesmí chybět na žádných trzích. Pokud patříte mezi ty, kteří si na ni »netroufnou«, tak pro vás máme návod, jak ji celou zužitkovat, pochutnat si a nic zbytečně nevyhodit!

Vytvořte si
 doma dekoraci

Další možností, jak dýni zužitkovat, je vytvořit si z ní podzimní, nebo pro někoho halloweenskou, dekoraci. Tedy odříznout dýni vršek, důkladně ji vydlabat a následně vykrájet do potřebných tvarů.

Pokud si nevěříte, tak si můžete předem na dýni nakreslit fixou vše, co plánujete vytvořit.

Tip č. 1: Abyste zabránili vysychání dýně, doporučuje se vytřít ji zevnitř a všude, kde jste do ní řezali, vazelínou.

Tip č. 2: Chcete-li, aby vám dýňová dekorace vydržela co nejdéle, doporučuje se postříkat ji jak zevnitř, tak i zvenku dezinfekčním prostředkem proti plísním (klidně tím, který používáte v koupelně). Nechte ho 20 minut působit a pak otřete. Pozor! Pokud ale máte doma malé děti, které by s dýní mohly přijít do kontaktu, tento krok vynechte!

Víte, že...

...pouze dýně Hokkaidó, která je u nás hodně rozšířená, se nemusí při přípravě pokrmu loupat? Protože při pečení i vaření její slupka krásně změkne.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.