Projezte se ke krásným vlasům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Projezte se ke krásným vlasům!

Ilustrační foto
Ilustrační foto (istock.com)

Nejen pleti, ale i vlasům je třeba věnovat náležitou pozornost. Kvalitní šampon, kondicio-
nér, maska jsou samozřejmostí. Ovšem zásadní podíl na krásné a bohaté hřívě má rovněž váš jídelníček.

Vsaďte na bílkoviny
Ty nejkvalitnější najdete v rybách, libovém mase a dále v luštěninách, vejcích, sójových bobech a mléčných výrobcích. Pokud nebudete mít dostatečný příjem bílkovin, budou vaše vlasy slabé a bez lesku. Také se může stát, že začnou vypadávat.

Krásu vrátí vitaminy 

Pro pěkné a zdravé vlasy jsou potřebné i vitaminy, např. E a D. Nejdůležitější je však »céčko«. To najdete hlavně v citrusech, ale i ve většině ovoce a zeleniny. Říká se, že nejlepší vliv na vzhled a kvalitu vlasů mají jablka, pozitivně působí také ananas.


Důležité minerály


Aby se vám hříva nadměrně nemastila, dejte si k snídani semínka ze slunečnice a několik mandlí. Obsahují kromě vitaminů i minerály, jako je zinek a železo – tyto látky jsou pro vlasy klíčové. Zinek je obsažen v dýňových a slunečnicových semínkách, hovězím mase, játrech a rybách, ale také pivovarských kvasnicích. Železo hledejte zase v luštěninách (čočka, hrách, fazole nebo cizrna), v rybách (tuňák, treska nebo losos), ze zeleniny mají vysoký obsah železa červená řepa, brokolice, chřest, celer, zelí, pórek, hlávkový salát. 


Rajčatová kúra


Ač se to nezdá, rajčata obsahují látky, které vlasům velice svědčí. Jde o látku lykopen, což je antioxidant, který chrání buňky před volnými radikály. Navíc napomáhá produkci kolagenu a elastinu, které udržují vlasy silné, pružné a zdravé.


Zdravé tuky


Omega 3 nenasycené mastné kyseliny obsažené v tučných mořských rybách, ořeších a semenech zabraňují vypadávání vlasů, krásně je vyživí a vlasy pak budou neskutečně lesklé.


Medové pohlazení


Sladká nepasterizovaná a nefiltrovaná pochoutka pomáhá tělu udržet si molekuly vody, což vede k hydrataci vysušených vlasů. Navíc je omlazuje a snižuje jejich vypadávání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.