Udržte si slunce ve vlasech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Udržte si slunce ve vlasech

...
... (istockphoto.com)

 Léto, moře, koupání, slunění a opalování, to je něco, na co se zpravidla těšíme. Méně už na důsledky, které mohou být zrovna u kadeří dost nepříjemné. Víte, jak zabránit nejhoršímu?

Nejen slunce a voda, ale i pocení a stahování do gumiček vlasy ničí. Nejvíc zabrat dostávají vlasy barvené, či ošetřené trvalou. Zvlášť v tomto případě nepodceňujte výběr kosmetiky a nešetřete na ní. Náprava škod by vás vyšla zřejmě dráž než preventivní péče.

Na vlasy s citem
Pokud nejdete na nějakou důležitou akci, vlasy šetrně umyjte a nechte proschnout. Pokud to není nutné, zbytečně je nefénujte ani nežehlete a nechte je schnout přirozeně. Do postele si však s mokrými vlasy nelehejte. Mohly by se začít lámat a krepatět.

Vlasy ochrání voda
Základem letní péče o vlasy je mýt je po každém koupání, ať už ve slané nebo chlorované vodě. Před koupáním pomáhá vlasy namočit čistou, nechlorovanou vodou. Tím nasáknou čistou vodu a neabsorbují tolik chemikálií z bazénu.

Ke kadeřníkovi před i po
Zatímco před dovolenou kadeřník může vytvořit vzdušný a praktický účes, který se snadno udržuje, po dovolené zastřihne poničené konce, případně vám doporučí masku či ampuli na vysušené vlasy.

Do kufru na dovolenou
Určitě si k opalovacím krémům přibalte i přípravky na vlasy. Vybavte se maskou na vlasy i ochranným sprejem, který můžete vzít s sebou na pláž a aplikovat na vlasy v průběhu celého dne.

Domácí maska  pro vysušené vlasy

Budete potřebovat:
✔ 1 banán ✔ 1 lžičku mandlového oleje
Postup: 
Banán rozmačkejte vidličkou nebo ho rozmixujte a smíchejte s olejem. Vzniklou směs naneste na celou délku vlasů nebo na konečky. Nenanášejte na pokožku hlavy. Masku nechte působit 
30 minut a poté umyjte.
Na suché vlasy zabírá také kokosový olej, který se dá navíc použít i ke zklidnění sluncem podrážděné pleti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.