Kuře s česnekem a smetanou
POTŘEBUJETE:
4 kuřecí porce
2 lžičky sušeného česneku
1 lžíci mleté sladké papriky
1 lžíci oregana
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibuli
2 stroužky česneku
500 ml vody
2 lžíce másla
125 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
V míse smícháme mouku, sušený česnek, mletou papriku, oregano a lžičku soli. Kuřecí porce v této směsi obalíme. V nádobě, kterou lze dát do trouby, rozpálíme olej, maso na něm zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Pak ho vyjmeme, na výpeku osmahneme najemno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidáme máslo, až se rozpustí, přidáme lžíce směsi, v níž se kuře obalovalo. Opražíme, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a provaříme. Nakonec do omáčky vlijeme smetanu, vrátíme maso a přiklopíme. Nádobu vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 50 minut.
Více receptů na kuře najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 22.