Recepty z letního ovoce: Salát s grilovanými broskvemi
POTŘEBUJETE:
¼ hrnku majonézy
¼ hrnku zakysané smetany
¼ hrnku podmáslí
2 lžíce nakrájené čerstvé máty
2 lžíce nakrájené sladkolisté petrželky
2 lžíce pažitky
1 lžíci jablečného octa
čerstvě namletý pepř
100 g anglické slaniny na látky
¼ hrnku přírodního cukru krupice
½ lžičky kajenského pepře
2 bílé sladké cibule
extra panenský olivový olej na potírání
4 ks velkých zralých broskví (nakrájených na osminky)
Troubu předehřejeme na 180 °C. V misce prošleháme majonézu, smetanu, podmáslí, přidáme mátu, petrželku, pažitku a ocet, zálivku osolíme a opepříme. Dáme vychladit. Plech vyložíme papírem na pečení, v jedné vrstvě na něj rozložíme plátky slaniny a posypeme je cukrem a kajenským pepřem. Pečeme 25 minut, až slanina zkaramelizuje. Necháme vychladnout, pak slaninu nakrájíme na sousta. Mezitím rozehřejeme gril nebo grilovací pánev. Cibule potřeme olivovým olejem, osolíme je a opepříme. Grilujeme je 10 minut, dokud nezezlátnou. Cibuli pak rozdělíme na kolečka. Broskve potřeme olejem a 2 minuty je grilujeme. V míse promícháme cibuli s broskvemi a slaninou. Promícháme se zálivkou a podáváme.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.