Recepty z letního ovoce: Meruňková marmeláda
POTŘEBUJETE:
1 kg zralých vypeckovaných meruněk
500 g cukru
2 malé zelené chilli papričky
2 až 3 lžičky čerstvého zeleného pepře
1 ks vanilkového lusku
Meruňky omyjeme, osušíme a vypeckujeme. Zasypeme je cukrem a necháme 1 až 2 hodiny v ledničce. Nasekáme si chilli papričky a otrháme zelený pepř ze stonku na jednotlivé kuličky. Meruňky dáme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme pepř a chilli a vnitřek vanilkového lusku. Vaříme 8 minut. Na talířek nabereme trochu marmelády a lžící vyzkoušíme, zda po vychladnutí tuhne. Marmeládu naplníme do čistých horkých sklenic. Zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru a necháme stát do druhého dne. Můžeme je také ponořit a zavařit po dobu 5 minut ve vroucí vodě.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.