Recepty z letního ovoce: Borůvkový cheesecake

POTŘEBUJETE:
250 g máslových sušenek
100 g másla
400 g tučného tvarohu (nebo mascarpone)
400 g bílé čokolády
500 ml smetany ke šlehání
200 g borůvek
Máslové sušenky nadrtíme, případně rozmixujeme v mixéru. Máslo rozpustíme (nejlépe v mikrovlnné troubě) a pak jej smícháme se sušenkami. Směs namačkáme do dortové formy vystlané pečicím papírem nebo alobalem a dáme do lednice. Pak si připravíme náplň: ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu, kterou pak smícháme s tvarohem, smetanou a polovinou borůvek a vše důkladně rozšleháme. Tvarohovou směs poté vlijeme do dortové formy na sušenkový základ a dozdobíme zbylými borůvkami. Vše dáme do lednice na 4 hodiny (nebo přes noc) a pak můžeme podávat.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.