Recepty z letního ovoce: Jahodová panna cotta
POTŘEBUJETE:
500 g jahod
225 g moučkového cukru
2 lžíce želatiny Dr. Oetker
250 ml smetany ke šlehání
máslo na vymazání formiček
Očištěné a omyté jahody rozmixujeme dohladka. Hmotu přecedíme, abychom ji zbavili zrníček. Pyré a cukr dáme do menšího kastrolu a na středním plameni přivedeme k varu. Povaříme 10 – 12 minut, až se objem zredukuje na polovinu. Do misky nalijeme 60 ml vody, přidáme želatinu a necháme ji 5 minut nabobtnat. Jahodovou směs sejmeme z plotny, pomalu k ní přilijeme smetanu a rozpuštěnou želatinu. Směs vrátíme na plamen, za občasného míchání povaříme asi 2 minuty. Formičky o obsahu 125 ml vymažeme rozpuštěným máslem. Nalijeme do nich jahodovou směs a necháme 6 hodin chladit. Ozdobíme jahodami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 23.